Author Topic: How to enter a bot in a tounament (good for newbies)  (Read 1719 times)

Offline Hard Bot

  • Super Heavyweight
  • Posts: 875
  • Reputation: -26
  • Cool bot bro
    • View Profile
How to enter a bot in a tounament (good for newbies)
« on: November 27, 2011, 07:19:19 PM »
I made this for newbies.
1.Build a bot that fits the criteira.
2.Check to see if the signups are not full.
3.Export bot.
4.Go to RA2 directory.
5.Go to Robot Designs.
6.Right-click the .Bot file.
7.Click Send to Compressed folder.
8.Go to GTM file host and upload the .Bot file.
9.Send it to the host.
Quote
Controlled by a man known only as the Warlock...

Offline Mr. AS

  • TheGloriousCarbideArstotzkanIronsideChaosProtocol
  • *
  • Posts: 6267
  • Reputation: 22
    • robotarenagtm
    • View Profile
Re: How to enter a bot in a tounament (good for newbies)
« Reply #1 on: November 27, 2011, 07:23:52 PM »
I think most newbies can figure this out on their own.
I managed to do this when I entered my first tourney, RoboLeague.


I made this for newbies.
1.Build a bot that fits the criteira.
2.Check to see if the signups are not full.
3.Export bot.
4.Go to RA2 directory.
5.Go to Robot Designs.
6.Right-click the .Bot file.
7.Click Send to Compressed folder
8.Go to GTM file host Robot Exchange and upload the .Bot file.
9.Send it to the host.

Stock / DSL / Ironforge / ASAI / RA2: Retooled
"If you can't slam with the best, then go jam with the rest" - Charles Barkley
GTM Awards 2016[

Offline freeziez

  • Ultra Heavyweight
  • Posts: 4151
  • Reputation: 2
  • He's Mr. White Christmas, he's Mr. Snow...
    • facebook.com/alex.tipaldo
    • youtube.com/freeziezGTM
    • View Profile
  • See profile for gamer tags: 1
  • Skype: gottaspeedup64
Re: How to enter a bot in a tounament (good for newbies)
« Reply #2 on: November 27, 2011, 07:27:46 PM »
I made this for newbies.
1.Build a bot that fits the criteira.
2.Check to see if the signups are not full.
3.Export bot.
4.Go to RA2 directory.
5.Go to Robot Designs.
6.Right-click the .Bot file.
7.Click Send to Compressed folder
8.Go to GTM file host Robot Exchange and upload the .Bot file.
9.Send it to the host.


lol

I don't find this very helpful to newbs, maybe someone higher up could write a good one.
obligatory battlebots 5 comment

GTM Awards 2011

Best Tournament: B4ttlebots (freeziez)
Best New Tournament Host: freeziez
Most Suprising Tournament: B4ttlebots (freeziez)

Offline Squirrel_Monkey

  • Squirrel_Monkeyweight
  • *
  • Posts: 6898
  • Reputation: 7
  • [Insert clever and witty comment here]
    • 0SquirrelMonkey0
    • View Profile
Re: How to enter a bot in a tounament (good for newbies)
« Reply #3 on: November 28, 2011, 01:10:04 AM »
Bot exchange is a bad idea. Reveals your entry.
Better than GK since 2009.
I think SM is a pretty cool guy, eh builds unicycle-bots and doesn't afraid of anything

Offline HurricaneAndrew

  • Ultra Heavyweight
  • Posts: 2978
  • Reputation: -13
  • Admon is not pleased with your shenanigans.
    • HurricaneAndrew92
    • HurricaneAndrewGTM
    • View Profile
  • Skype: hurricaneandrew92
Re: How to enter a bot in a tounament (good for newbies)
« Reply #4 on: November 28, 2011, 06:23:27 PM »
Bot exchange is a bad idea. Reveals your entry.

Agreed.

#BlackNamesMatter  |  #HurricaneAndrewDidNothingWrong  |  #DemodNaryar  |  #OldfagAlliance

Offline System32

  • *
  • Posts: 4428
  • Reputation: 4
  • Reality
    • View Profile
Re: How to enter a bot in a tounament (good for newbies)
« Reply #5 on: December 03, 2011, 11:08:01 AM »
Bot exchange is a bad idea. Reveals your entry.

HARD MODE
Put this onto your signature if you were part of this crappy fad in '03.

Offline cephalopod

  • *
  • Posts: 7317
  • Reputation: 42
    • View Profile
Re: How To Enter A Bot In A Tournament
« Reply #6 on: December 05, 2011, 09:25:08 AM »
1. Read the requirements of the tournament you wish to enter, noting weight class, game type and any restrictions.


2. Built a bot suitable to these requirements.

3. Leave the botlab, and in Team HQ, click the robot once, and then press export.

4. The bot will be exported to the 'Robot Designs' folder of your RA2 folder.

5. Put the .bot file into a .zip file - most Windows OS can make .zip folders.
-ALTERNATIVE: Use winRAR to put the file into a .rar file. After installing the free winRAR (http://www.rarlab.com/download.htm) program, right click the .bot file, and click 'Add to *botname*.rar'.

6. Go to the GTM File Host (https://gametechmods.com/forums/index.php/page,page4749.html) and upload the .zip or .rar file you just created.

7. The uploader will give you a line of code. Select this code, right-click and copy.

8. Go to the tournament signups page (ENSURE THE TOURNAMENT IS IN THE SIGNUPS STAGE FIRST, AND NOT DISCUSSION, AND ALSO THAT IT IS NOT FULL) and click the message icon to send the host (the first poster, who runs the tournament) a personal message.

9. In this personal message, right-click and paste the code from earlier. Add any relevant information if you feel necessary, remembering to state why you are sending it in either the subject or message.

10. Send the message, and hope it all goes well! :D




(Is this any better? :P)

Offline smashysmashy

  • Ultra Heavyweight
  • Posts: 1927
  • Reputation: 0
    • View Profile
Re: How to enter a bot in a tounament (good for newbies)
« Reply #7 on: December 05, 2011, 10:30:22 AM »
Much better. Nice one Craaig =D

Offline nicsan2009

  • Ultra Heavyweight
  • Posts: 1903
  • Reputation: 5
  • Here we go again!
    • View Profile
  • See profile for gamer tags: 1
Re: How to enter a bot in a tounament (good for newbies)
« Reply #8 on: December 05, 2011, 09:38:15 PM »
Way better Craaig
Hosted 2 Legit 2 Quit tourney Congrats Somebody
Hosted 2 Legit 2 Quit 2 congrats to Plazmic Inferno as well as Somebody (again)
Hosted RA2 World Cup Congrats to Senstro
Hosted TGRR congrats to 090901
ITAT Tournament- Champion
Beetle Bashers- Champion
Father and Son Tournament 2- Champion
GTM All Stars- HW Champion; MW runner up
Father and Son Tournament- Runner up
All Time Record 51-36