Author Topic: RR2: The case of the missing robots.  (Read 709 times)

Offline Hoppin

  • I save GTM
  • *
  • Posts: 1936
  • Rep: 12
  • -rep TheRoboteer. "queermint"
  • Awards BOTM Winner
    • View Profile
    • Awards
  • Discord: Hoppin#0013
RR2: The case of the missing robots.
« on: August 08, 2019, 08:15:41 AM »
There have been multiple people with this error of bots nit showing up in the latest build.

I've made this thread to have users put said robots here to hopefully provide a database of robots to the developers so that they can work out a solution.
Massive IQ

Things I did & done

Offline Hoppin

  • I save GTM
  • *
  • Posts: 1936
  • Rep: 12
  • -rep TheRoboteer. "queermint"
  • Awards BOTM Winner
    • View Profile
    • Awards
  • Discord: Hoppin#0013
Re: RR2: The case of the missing robots.
« Reply #1 on: August 09, 2019, 05:48:13 PM »
Massive IQ

Things I did & done

Offline Tashic

Re: RR2: The case of the missing robots.
« Reply #2 on: August 10, 2019, 02:16:15 AM »
I checked these robots with the latest build of the game (link http://www.robot-rumble.com/bleedingedgebuilds/), and all of these robots show up fine:
 


Do you have other bots before these, the problem might be with the bot right before the ones you posted.

Offline kix

  • Obeseweight
  • *
  • Posts: 2890
  • Rep: 11
  • ENTER BOTM
    • View Profile
    • Awards
  • Discord: Username#8552
Re: RR2: The case of the missing robots.
« Reply #3 on: August 10, 2019, 05:50:50 AM »
Bot is corrupt for the tournament im hosting. Im not using the bleeding build as the steering is not good in my opinion
ENTER BOTM OR I WILL

Offline Tashic

Re: RR2: The case of the missing robots.
« Reply #4 on: August 10, 2019, 06:16:29 AM »
In the bleeding build they are fine, so things should be ok for later builds.
For the older build, you have to add this:
Code: [Select]
"material_id_plates": [],
"thickness_plates": [],
"tint_plates": [],

After "robot_construction" link this:

Code: [Select]
"robot_construction": [
        {
            "comp_set": 1,
            "comp_string_id": "customShape_0",
            "conn_link_ind": -1,
            "position": {
                "x": 0.0,
                "y": 0.0,
                "z": 0.0
            },
            "rotation": {
                "x": 0.0,
                "y": 0.0,
                "z": 0.0
            },
            "scale": {
                "x": 1.0,
                "y": 0.699999988079071,
                "z": 1.0
            },
            "material_id": 3,
            "thickness": 0.004999999888241291,
            "tint": {
                "r": 0.0,
                "g": 0.5,
                "b": 1.0,
                "a": 1.0
            },
    "material_id_plates": [],   <---
            "thickness_plates": [],     <---
            "tint_plates": [],          <---
            "controls": {
                "controlType": 0,
                "inputPositive": "",
                "inputNegative": "",
                "reverse": false,
                "brake": true,
                "limits": false,
                "startPosition": 0.0,
                "endPosition": 0.0,
                "servo": false
            },
            "texture_set": {
                "mainPNGEncoded": []
            },
            "smartZoneName": "",
            "pulleyGearSizeMultip": 1.0,
            "pulleyGearRatioComp1": 1.0,
            "pulleyGearRatioComp2": 1.0
        },

Even if you leave the fields empty, it doesn't matter.

Offline kix

  • Obeseweight
  • *
  • Posts: 2890
  • Rep: 11
  • ENTER BOTM
    • View Profile
    • Awards
  • Discord: Username#8552
Re: RR2: The case of the missing robots.
« Reply #5 on: August 10, 2019, 06:29:08 AM »
In the bleeding build they are fine, so things should be ok for later builds.
For the older build, you have to add this:
Code: [Select]
"material_id_plates": [],
"thickness_plates": [],
"tint_plates": [],

After "robot_construction" link this:

Code: [Select]
"robot_construction": [
        {
            "comp_set": 1,
            "comp_string_id": "customShape_0",
            "conn_link_ind": -1,
            "position": {
                "x": 0.0,
                "y": 0.0,
                "z": 0.0
            },
            "rotation": {
                "x": 0.0,
                "y": 0.0,
                "z": 0.0
            },
            "scale": {
                "x": 1.0,
                "y": 0.699999988079071,
                "z": 1.0
            },
            "material_id": 3,
            "thickness": 0.004999999888241291,
            "tint": {
                "r": 0.0,
                "g": 0.5,
                "b": 1.0,
                "a": 1.0
            },
    "material_id_plates": [],   <---
            "thickness_plates": [],     <---
            "tint_plates": [],          <---
            "controls": {
                "controlType": 0,
                "inputPositive": "",
                "inputNegative": "",
                "reverse": false,
                "brake": true,
                "limits": false,
                "startPosition": 0.0,
                "endPosition": 0.0,
                "servo": false
            },
            "texture_set": {
                "mainPNGEncoded": []
            },
            "smartZoneName": "",
            "pulleyGearSizeMultip": 1.0,
            "pulleyGearRatioComp1": 1.0,
            "pulleyGearRatioComp2": 1.0
        },

Even if you leave the fields empty, it doesn't matter.
where do i add the ID plates?

ENTER BOTM OR I WILL

Offline Tashic

Re: RR2: The case of the missing robots.
« Reply #6 on: August 10, 2019, 07:14:42 AM »
After all the custom shape stuff right after the " "robot_construction": [ " part, the next bits are for the chassis, you can add it under the tint field, just like in the code bit in my previous post (notice the <--- for the changes).

Offline CodeSilver23

  • RR2 Enthusiast and Build Specialist
  • Middleweight
  • Posts: 333
  • Rep: 2
  • Stars v Legends founder
    • https://www.youtube.com/c
    • View Profile
    • Youtube Channel
    • Awards
  • See profile for gamer tags: Yes
  • Discord: CodeSilverGaming
Re: RR2: The case of the missing robots.
« Reply #7 on: August 14, 2019, 07:53:42 AM »
I'm gonna send in a few of my corrupt bots after school. 20 out of 25 of my bots got corrupted, and the five that aren't corrupt were the first five that I made.
Gimme rep, goddammit!